top of page

Closing the bones 

Afsluit ritueel voor vrouwen 
onder begeleiding van Mieke
F19C9188-EE53-4A10-81DD-94AC97362483.heic

Gedragen worden en loslaten

Een moment van gedragen en gekoesterd worden en mogen loslaten

Sommige levensfasen in de cyclus van de vrouw kunnen als intens ervaren worden, zowel fysiek, emotioneel als spiritueel.

Of het nu gaat om een bevalling of een andere diepgaande levenservaring of verandering, kan het nodig zijn het lichaam en de geest zowel fysiek als energetisch af te sluiten om ruimte te maken voor een helingsproces.

 

Een rebozo sluitingsritueel kan je hierbij ondersteunen, ongeacht of de ervaring recent was of al lang geleden heeft plaatsgevonden.

Boeddhistische klankschaal

Closing the bones

Closing the bones is van oorsprong een traditioneel ritueel uit Zuid-Amerika. Daar wordt het gegeven aan de vrouw na de bevalling of in de postpartum periode. Ondertussen is bekend dat het een mooi ritueel is voor iedereen en niet enkel na een bevalling. 

 

Closing the Bones kan een ritueel zijn waarvoor je kiest om bewust een periode of een fase in je leven af te ronden. Je sluit letterlijk en figuurlijk iets af. Het helpt je om dichter bij je essentie te komen en om los te laten wat je niet meer nodig hebt.

 

Closing the Bones heeft ook een emotioneel en spiritueel aspect en biedt een veilige ruimte voor de persoon om zich gekoesterd te voelen en om emoties te laten zijn.

"toen ze begon los te laten, werd haar visie helderder. het heden voelde beter behapbaar en de toekomst open en vol mogelijkheden. terwijl ze alle gespannen energie uit het verleden losliet, keerden haar kracht en creativiteit terug.  met een vernieuwd enthousiasme richtte ze zich op het opbouwen van een nieuw leven waar vreugde en vrijheid in overvloed aanwezig waren"yung pueblo

Vooraf

Kennismaking en de ruimte om iets te delen als je wil.  We bellen/facetimen eventjes of we spreken af in persoon

Intro

Je krijgt wat uitleg over het verloop van de sessie.  Je kan eventueel een intentie zetten voor het ritueel.  Je mag ook kaarten trekken die je ondersteunen tijdens je "reis".  

Massage

Massage (losse kledij aan, liefst een t-shirt met korte mouwen) met behulp van verwarmende olie aan voeten, benen, armen, buik (indien gewenst) en hoofd.  Uit je hoofd in je lijf ...

 

Omhullen en wiegen in authentieke rebozo doeken

Tijdens dit deel wordt je in je bekken, maar ook andere gewrichten gewiegd door de rebozo doeken.

 

Sluiting

De doeken worden een voor een zacht gesloten.  Je bevindt je in een cocon waardoor je lichaam en geest volledig kan rusten en koestering mag toelaten.

 

Openen 

Je wordt terug heel zacht geopend en misschien spreek je je intentie uit voor jezelf.  ​Net zoals een vlinder uit zijn cocon herboren wordt,  krijg ook jij de ruimte om herboren te worden.

Klank

En mooi klankbad van klankschalen, koshi's, ... 

Theetje

Ik stem het ritueel graag af op de persoon die bij me is.  Toevoegingen van een zachte yogahouding, reiki of massage, trekken van kaarten kan steeds in overleg.

bloem

Een nieuw begin

afsluiten van een hoofdstuk - jezelf opnieuw leren aanvaarden - overgang van kraamtijd naar dagelijkse leven - koestering toelaten - liefde ontvangen - emotionele ondersteuning - loslaten wat je niet meer dient  - jezelf graag zien - loslaten wat niet meer bij je past 

Interesse?

Neem contact op met Mieke.

De sessie gaat door in de studio in de tuin te Ranst - Herentalsebaan 151a.

Tarief: 99 euro (tussen 75 en 90 min)

bottom of page