top of page
IMG_1908.jpeg

Cyclisch leven
met yin yoga als ondersteuning

Energie in balans is geen doel of eindbestemming.  Energie in balans is een innerlijke reis. Door me bewust te worden van mijn eigen energie ging er een hele nieuwe wereld voor me open.  

"Don't go with the flow, be the flow."

Cyclisch leven volgens de seizoenen

Wil jij meer weten over cyclisch leven volgens je vrouwelijke cyclus?  

Tarwe veld

Wil men het menselijk lichaam in balans brengen dan moet men de wetten van de vier jaargetijden en van de vijf elementen als richtlijn aanhouden.
 
Nei Tsjing

Cyclisch leven, wat is dat?

 

Bij cyclisch leven ben je je bewust van de verschillende behoeften die je hebt doorheen het jaar of doorheen je vrouwelijke cyclus.  In elke fase zijn er andere energieën, andere behoeften, nieuwe uitnodigingen.

Als we de natuur observeren, dan zien we dat alle processen in een vaste cyclus verlopen.  In een ritme waarin de natuur precies doet wat ze nodig heeft. Een cyclus waardoor er ook balans is.

 

De cycli in de natuur verlopen steeds in stadia: er zijn altijd perioden van verstilling, maar ook groei, bloei en een periode van loslaten.  Tussen elk seizoen in is het ook alsof de natuur even haar adem inhoudt, balans op zoekt, om dan weer verder over te gaan naar een volgende fase. Elke fase is belangrijk en voedend voor een volgende fase.  Elk element in verbinding met de andere elementen.

 

Wat we zien in de natuur kan een uitnodiging zijn.  Ook in jou. Jij bent namelijk deel van de natuur.  

 

In cyclisch leven leef je volgens je natuur met de natuur als voorbeeld.

Heb jij het gevoel dat je een heel jaar door in eenzelfde ritme leeft?   Voel je veel weerstand bij een bepaald seizoen?   Heb je last van een energie dips?   Vind je het moeilijk om te voelen wat je nodig hebt?   Zie je jouw weg niet helder?

Wil je anders en bewuster omgaan met je energie?  Ben je op zoek naar meer inzichten?

Het is een investering in jezelf om bij elk seizoen even stil te staan bij de energieën die aanwezig zijn in de natuur.  Energieën die ons ondersteunen en uitnodigen in ons proces van persoonlijke ontwikkeling.  

CEE6F732-E4BD-4D83-85E2-C512D045D585.jpeg

Mag onze beoefening ​
een mooi en ondersteunend effect hebben op ons eigen leven en ​
zo effect op de levens van de dierbaren rondom ons.​

Benieuwd hoe ik je kan helpen? 

Wil jij meer leven volgens een natuurlijke cyclus zoals de natuur het ons voordoet? 

Tijdens de groepsessies cyclisch leven met yin yoga neem ik je graag mee in een innerlijke reis, een flow doorheen de seizoenen met als basis de energetische kwaliteiten van elk element.  Alles beweegt in een ritme van vijf verschillende stadia met elk eigen energiekwaliteiten.  Deze vijf stadia zijn genoemd naar vijf elementen: water, hout, vuur, metaal en aarde.  Deze elementenleer is de basis van de TCM (traditional chinese medicine).   De benamingen zijn bedoeld om het karakter van elke dynamiek weer te geven.

DSC_0349.jpeg

Laat je inspireren ...

DSC_0058.jpeg

  • Ik geef je de theoretische achtergrond vanuit de traditionele chinese geneeskunde mee. 

  • Ik geef veel praktische tips voor jouw energie in balans.

  • Je krijgt de kans af te toetsen hoe het gesteld is met jouw energie.

  • Na de theorie is het tijd voor zachte yin yoga met focus op de energiebanen gekoppeld aan elk element/seizoen.

  • Tijdens de yin yoga houdingen neem ik je mee in een innerlijke reis met kans tot reflectie.  

  • Je krijgt informatie mee naar huis om thuis verder aan de slag te gaan.

  • De sessies gaan door in een kleine groep (max 10 personen), maar door de reflectie tijdens de houdingen is het ook volop een persoonlijk traject waar je soms dagen of weken nadien nog aan terug denkt. 

  • Met heel wat extra kennis op zak zal je de wekelijkse yin yoga sessies (die je misschien nu al volgt) als meer verdiepend ervaren.

Don't go with the flow, be the flow.

6D5107A5-3479-4242-B74F-CF493057B6A9.jpeg
Cyclus vd seizoenen.png

De 7 energie-sessies
 

d20143df-654a-481d-8b62-8dad8b534557.jpeg

Van 'altijd AAN staan' naar een natuurlijk ritme?

Ik ben Mieke.  Je bent heel welkom!

Het is mijn missie om te delen met jou wat mij persoonlijk zo geholpen heeft.  Ik voel nu hoe ik veel dichter bij mezelf sta dan ooit.  Ik voel dat alles stroomt en hoe ik het leven meer en meer kan leven in een flow. Met minder weerstand.  Met minder frustratie.  Met meer zachtheid.  Met geduld en vertrouwen.  

 

Ik begeleid je graag naar meer innerlijke rust en leer je bewuster omgaan met je energie. 

Om thuis te komen bij jezelf.

Dichter bij jezelf. 

Je kan elke sessie apart volgen, maar ik raad je sterk aan te investeren in jezelf en het volledige jaartraject te volgen.  Omdat je dat verdient!

Bedenk je je toch na de eerste sessie van jouw jaartraject?  Dat is natuurlijk heel jammer, maar dan betalen we zonder aarzelen het bedrag* terug (*verminderd met de prijs van één sessie).  Dit kan je aanvragen tot één week na de eerst gevolgde sessie.

Wil jij bewuster omgaan met jouw energie?

tak

€39

1 XXL kaart

Met deze kaart kan je één sessie volgen.

4 XXL kaart

Met deze kaart kan je 4 energie-sessies volgen (of combineren met een relax & sound XXL of een relax & reiki).

Deze kaart is 1 jaar geldig.

€139

Ik investeer een jaar lang in mezelf.

Met deze kaart kan je
alle energie-sessies volgen.

Deze kaart is 2 jaar geldig.

Sessies in 2024

ZOMER

vrijdag avond 7 juni

REIS DOOR DE VIJF ELEMENTEN

vrijdag avond9 augustus

NAZOMER

 vrijdag avond 6 september

HERFST 

vrijdagavond 11 oktober

WINTER

vrijdagavond 13 december

€240

Review

"Hey Mieke, ik wou je nog laten weten dat ik de sessie van "Cyclisch Leven" over de lente en de houtenergie echt super interessant vond. 💖 De uitleg die je in het theoretische deel gaf over het houtelement was zeer waardevol en écht begrijpbaar. Geweldig om op die manier bij te leren. Ook fijn dat je er daarna in de houdingen nóg wat dieper op ingaat. Dat was voor mij een moment van pure zelfreflectie op de mat. Ook de test die we mochten invullen over hoe het met onze eigen houtenergie is gesteld, gaf veel verheldering. Ik ben er zelfs vandaag 4 dagen later nog over aan 't denken 😁 Ik wil zeker de andere sessies ook doen! Dank je 🫶🏻"

bottom of page