top of page
Bloemknoppen

Cyclisch leven
met yin yoga als ondersteuning

Een boeiende verdiepende yin yoga reeks waar yin yoga, TCG (traditionele chinese geneeskunde) en de 5 elementen theorie samen kunnen inzetten voor een leven met energie in balans.

 

Van yin naar yang.  Van naar binnen keren naar buiten keren. Van bezinnen naar manifesteren.  Van groei naar bloei.  

Leven volgens een natuurlijke cyclus zoals de natuur het ons voordoet.  

Cyclisch leven volgens de seizoenen, hoe doe je dat?

Bij cyclisch leven volgens de seizoenen ben je je bewust van de verschillende behoeften die je hebt doorheen het jaar.  In elke fase van een seizoen spelen er andere energieën, andere behoeften, nieuwe uitnodigingen.

 

In cyclisch leven leef je volgens je natuur met de natuur als voorbeeld.

Met cyclisch leven volg je een natuurlijk weg van groei met een energie in balans.  In deze reeks baseren we ons op de vijf elementen (aarde, metaal, water, hout en vuur) die aan de basis liggen van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM).  Toepassingen hiervan zijn te vinden in de yin yoga, acupunctuur, acupressuur, shiatsu, tui na, ...

“Wil men het menselijk lichaam in balans brengen dan moet men de wetten van de vier jaargetijden en van de vijf elementen als richtlijn aanhouden.”

 

Nei Tsjing

Tijdens de "energie in balans - flow with the seasons" sessies neem ik je graag mee in een innerlijke reis, een flow doorheen de seizoenen met als basis de energetische kwaliteiten van elk element.  Alles beweegt in een ritme van vijf verschillende stadia met elk eigen energiekwaliteiten: water, hout, vuur, metaal en aarde.  De benamingen zijn bedoeld om het karakter van elke dynamiek weer te geven.

Mieke

De 7 basis modules
 

met Mieke

Nu in de agenda te reserveren: ENERGIE IN BALANS - Yin XL - Leven met de seizoenen mee

vrijdag 19/4 19u-21u Yin XL - Leef met de seizoenen - HOUT element - LENTE

vrijdag 7/6 19u-21u Yin XL - Leef met de seizoenen - VUUR element - ZOMER

Je kan elke module apart volgen (geen voorkennis nodig) of je kan de volledige reeks volgen wat je een mooi jaartraject geeft.  

 

Het is een investering in jezelf om bij elk seizoen even stil te staan bij de energieën die aanwezig zijn in de natuur.  Energieën die ons ondersteunen en uitnodigen in ons proces van persoonlijke ontwikkeling.  

bottom of page