top of page
Yoga at Home
405008BB-E735-4714-8A98-59D3DCD2C829.jpeg

Mie

wat ik doe, doe ik met passie en een vat vol liefde

eerlijk – hooggevoelig – eigenzinnig – levensgenieter - introvert - leergierig - dromer - creatieve generalist

ik hou van mijn allerliefste man Maarten, ons zoontje Stan en onze franse bulldog Boeddha, vertoeven in de natuur, lekker eten, cappuccino's, theetjes en wijntjes, knisperend haardvuur en kaarsjes, afwisseling, nieuwe uitdagingen, de zeelucht, vrijheid, dekentjes, spotify-lijstjes, notitieboekjes, reizen, dansen in de living op een weekdag, me-time, stilte, mooie interieurs, groen, moois om me heen, de seizoenen, knuffels, goede gesprekken,  ...

ik hou niet van ochtenden met tijdsdruk, lawaai en drukte, ongezellige ruimtes, onvriendelijkheid, oppervlakkigheid, negativiteit, inefficiëntie, afval op straat, douchen in een bad, ergens te laat aankomen, ...

visie

ik geloof in de kracht van het universum.  
We zijn allemaal ontstaan uit één gigantische lichtbron die is open gespat in allemaal verschillende deeltjes. We dragen allemaal een stukje van die ene energiebron in ons. We zijn met elkaar en de natuur verbonden.  Soms zullen anderen ons licht doen uitdoven of soms zullen we ons eigen licht verzwakken, maar soms kom je iemand tegen op je pad dat je licht opnieuw doet stralen.   

ik geloof dat er niets sterker is dan liefde. liefde voor elkaar én voor onszelf.
 

ik geloof dat het universum vol wonderen zit en dat we ons mogen laten meevaren, vertrouwen hebben in wat het leven ons te bieden heeft en wat op onze weg zal komen. Dat wil niet zeggen dat we achterover kunnen leunen. We hebben te blijven dromen en zaadjes planten. Sommige zaadjes zullen snel uitkomen, anderen zullen nog even blijven liggen en nog anderen komen misschien wel nooit uit. 

mijn verhaal

Uit eigen ervaring weet ik dat je geluk en rust niet buiten jezelf hebt te zoeken. Onverwerkte emoties en beperkende gedachten zaten jaren opgesloten in mijn lijf. Het zat er goed (of niet?), want het betekende dat ik door kon gaan, flink kon zijn, mij dienstbaar kon opstellen vr anderen, me kon bewijzen, kon zorgen voor anderen, …. Ik werd ook steeds bevestigd in mijn rol als trekker en sterke dame.  Die bevestiging wakkerde die onophoudelijke drive verder aan.  Ik kende geen rust en zag overal nieuwe projectjes.  Ik kampte ondertussen wel met angstaanvallen, nachtmerries, migraine, constipatie, stress en lage energie.  Op werkvlak waren er veel veranderingen en verloor ik voor een stukje mijn tweede thuis. Ik liep tegen de muur.  Er moest iets gebeuren.

In 2020 nam ik het besluit deel te nemen aan een yoga- en mindfulness-retreat in Ibiza.  Bij aanvang was ik doodsbang en eerder sceptisch, maar de innemendheid van de coaches en de hartelijke openheid van de hoofdzakelijk Nederlandse deelnemers trokken me mee in een pittige, loodzware, maar wondermooie reis!
Yoga, mindfulness, familie-opstellingen, gezonde vegetarische keuken, energetisch lichaamswerk en ademwerk zorgden dat ik terug leerde voelen.  Er kwamen emoties los die al jaren geblokkeerd zaten.  Wat was het schrikken te voelen dat er zo veel verdriet en woede in mijn lijf zat zonder het te weten.  De emoties écht door en door voelen en doorleven, dat durfde ik op dat moment nog niet.  Maar de deur stond op een klein kiertje en ging nadien eigenlijk niet meer dicht.

Eens thuis duurde het niet lang voor het gewone leven weer begon.  Patronen bleven zich herhalen en ik liep na een tijd nog zwaarder tegen de muur.  Mijn lichaam zei gewoon "stop!".  Wekelijkse angstaanvallen.  Het ene verschil was nu dat ik wist wat me te doen stond.  Ik volgde enkele sessies ademwerk, gebruikte mindfulness-technieken, vond hulp bij een psycholoog en deed dagelijks yin yoga.  Yin yoga boeide me zo sterk dat ik me inschreef voor enkele opleidingen: teacher training yin yoga, mindfulness coaching, massagetherapie en ademcoaching.  Gelukkig was mijn man er om me aan te moedigen.  Als ik toen naar mijn interne criticus geluisterd had, was ik er nooit aan begonnen.  

Jarenlang bleven negatieve gedachten de connectie met wat echt was blokkeren.  Nu besef ik dat net die gedachten me tegen hielden, en niet enkel op de mat, maar ook naast de mat. Door naar binnen te keren, lichaam en geest te verbinden, vond ik uiteindelijk de sprankelende energie terug die ik kwijt was.  

 

Wat was ik bang en onzeker ... wat had ik veel redenen om het niet te doen. Maar ik kan nu zeggen dat het ons leven zo veel rijker gemaakt heeft.  

Yin yoga heeft de manier waarop ik in het leven sta veranderd, het heeft me terug leren voelen, ervoor gezorgd dat ik mezelf graag zie en anderen kan toelaten.

Ik kan nu zeggen dat ik dichter bij mezelf sta dan ooit te voren.  Ik maak keuzes die écht bij me passen. 

Met studio mie wil ik voor iedereen een gezellige plek creëren voor me-time, om de batterijen even op te laden, even naar binnen te keren.

 

Een warme plek waar iedereen zich thuis kan voelen en kan groeien vanuit zelfzorg.

maart 2022

Mieke

Ervaring en opleidingen

Initiële lerarenopleiding secundair onderwijs wiskunde, fysica en informatica 
+ verdieping in fysica @KdG Hogeschool

18 jaar leerkracht secundair onderwijs / webmaster / coördinator 

Deelname yoga & mindfulness-retreat in Ibiza

Mindfulness coaching @cvo Antwerpen

200 hrs TT Yin Yoga  @pureenergyyoga Utrecht – Esther Scheen en co-teachers (basis, energie, qi-gong, myofascia release, myoyin)
- certified bij Yoga Alliance

Anatomie, fysiologie en pathologie @welnessacademie

Ontspanningsmassage @welnessacademie

Yin yoga for your body by Bernie Clark @yogainternational

Massagetherapeut @welnessacademie

15 hrs Adem coaching @yogateacherscollege – Lucas Rockwood
- certified bij Yoga Alliance

TT prenatale yoga @inspirationalyoga Antwerpen - Eve Mintjens

TTstoelyoga @stoelyoga Vlaanderen en Nederland

Holistische massages @Oost West centrum Antwerpen

Reiki 1e graad @Oost West centrum Antwerpen

Back mitra trainer 

Workshop Hormoonyoga

TT (1/2) Restorative yoga @the space within - Stefanie Durieux 

TT online module Restorative yoga - Luk Acke

TT Aerial yin yoga @joy of yoga - Marleen Ferremans

Alchemie van Bodywork  - VUUR energie @ Life Projects

5 elementen yoga - Life Projects

Klankschalen massage opleiding

Opleiding Closing the bones ritueel bij Ellen Stessel @ Samsara healing

TT Yoga nidra & Yin Qi flow  @ Pure Energy Yoga Utrecht  Esther Scheen

Privéles Klankschalen en meer

Workshop Tongue drum

Waar ik naar uitkijk...
Ademwerk - Breathwork Movement

Reiki 2  - Samsara healing
Savasana Bliss training - Raak

 

bottom of page